Pericol de explozie în localitatea Sărățeni în urma izbucnirii unui incendiu

Focul a fost stins înainte de a cuprinde casa în totalitate. FOTO ISU Ialomița

De la o butelie ce scăpa gaze, o anexă a unei case și o parte din aceasta au luat foc în localitatea Sărățeni. Pompierii ialomițeni au intervenit și au reușit limitarea pagubelor.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost anunțat în data de 13 mai, în jurul orei 13.30 despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Sărățeni.

La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și doi voluntari din cadrul SVSU Sărățeni. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească. Din cauza distanței foarte mici existente între anexa cuprinsă de flăcări și celelalte imobile din apropiere, incendiul s-a propagat și la casa de locuit. Din interiorul anexei, proprietarul a evacuat o butelie de gaze, care prezenta pericol de explozie.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului nu s-au înregistrat victime, însă mai multe bunuri au fost distruse – au ars anexa gospodărească în totalitate pe o suprafață de aproximativ 25 mp, aproximativ 2 mp din acoperișul casei, bunuri materiale aflate în interiorul anexei, articole vestimentare și actele de identitate ale proprietarului.

Pompierii au stabilit că cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o butelie manevrată necorespunzător, care prezenta emanații de gaz inflamabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*