Un tânăr șofer a fost depistat de polițiștii ialomițeni drogat la volan

Accident rutier, cu doi adolescenți răniți, petrecut în localitatea ialomițeană Fierbinții de Jos

Un tânăr de 21 ani, din municipiul Urziceni, a fost depistat de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 4 Coșereni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza comunei Movilița în cursul zilei de 25 martie, au oprit pentru control un autoturism condus de un șofer de 21 de ani.

Întrucât existau suspiciuni că tânărul ar fi consumat substanțe stupefiante, acesta a fost testat de polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă.

Conducătorul auto a fot condus la Spitalul Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate probe de sânge și de urină.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe stupefiante.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*