Un izolat la domiciliu a fost depistat în trafic de către polițiști, la intrarea în Slobozia

Polițiștii ialomițeni au verificat în trafic respectarea ordonanțelor militare. FOTO IPJ Ialomița

Un tânăr de 23 de ani din județul Călărași a fost depistat în trafic, pe raza municipiul Slobozia, deși în bazele de date figura în izolare la domiciliu. Față de acesta a fost luată măsura carantinării instituționalizate, în timp ce alte două persoane depistate în același autoturism au fost izolate la domiciliu.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, în cursul zilei de 28 aprilie, în intervalul orar 15.00-18.00 au efectuat o acțiune pe raza de competență în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale asociate extinderii pandemiei Coronavirus.

În cadrul activităților, a fost oprit în trafic, pe DN 2A, la intrare în municipiul Slobozia dinspre Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, în mașină aflându-se încă 2 persoane de 18 și 23 de ani, toți din județul Călărași.

Tânărul de 18 ani nu deținea asupra sa acte doveditoare pentru a justifica motivul părăsirii domiciliului, în timp ce șoferul și cel de-al doilea pasager au prezentat polițiștilor declarații pe proprie răspundere în care au specificat că au fost să îngrijească o persoană vârstnică în localitatea Misleanu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că pasagerul de 23 de ani, figurează în bazele de date în izolare la domiciliu, începând cu data de 26 aprilie.

Față de acesta a fost luată măsura carantinării instituționalizate pe raza județului Călărași, bărbatul fiind totodată sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.

Față de celelalte două persoane depistate, a fost luată măsura izolării la domiciliu, tânărul de 18 ani fiind și sancționat contravențional cu amenda in valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația persoanelor în condițiile stării de urgență instituită la nivel național.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*