Respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, monitorizate de polițiștii ialomițeni

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, continuă. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19.

„Reamintim că, în mai multe localități din județul Ialomița, au fost instituite măsuri suplimentare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, ca urmare a depășirii pragului de 4 cazuri la 1.000 de locuitori”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Astfel, joi, 15 aprilie, polițiștii ialomițeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activități au participat 90 de forțe de ordine, fiind verificate 52 de societăți comerciale și obiective sau locații de interes precum şi 23 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale în valoare totală 33.000 de lei, 115 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 17 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație în intervalul orar 22.00 – 05.00.

„Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 continuă, forțele de ordine fiind permanent la datorie”, au mai transmis sursele citate.

Reamintim cetățenilor că în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-5:00, cu următoarele excepții:

  1. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*