Zeci de jandarmi vor asigura ordinea publică la procesiunea religioasă organizată în Slobozia de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”

Zeci de jandarmi vor asigura ordinea publică la procesiunea religioasă organizată în Slobozia de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”. FOTO: IJJ Ialomița

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 19 – 25 aprilie, în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor religioase ocazionate de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”, în municipiul Slobozia.

Potrivit IJJ Ialomița, activitățile debutează miercuri, 19 aprilie, cu desfășurarea unei procesiuni religioase stradale, la care se estimează participarea unui număr mare de persoane, racla cu moaștele „Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț” fiind adusă la Catedrala Episcopală din Slobozia și apoi expusă spre închinarea enoriașilor la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”.

Măsurile adoptate de jandarmi vizează protecția participanților pe timpul deplasării de la Catedrala Episcopală către Mănăstirea „Sfinții Voievozi”. Totodată, în intervalul orar 14.00 – 15.30, vor fi instituite restricții de circulație pe bulevardele Chimiei și Matei Basarab, pe sensul spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi”.

În acest context, Jandarmeria Ialomița le recomandă cetățenilor: să adopte un comportament civilizat față de ceilalți participanți, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să evite consumul de băuturi alcoolice în zona lăcașurilor de cult, să supravegheze permanent bagajele și bunurile personale, iar dacă sunt martorii unor fapte antisociale să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv sau la numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*