Situația epidemiologică la nivelul unităților de învățământ din județul Ialomița

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

Elevii din învățământul preuniversitar și-au reluat miercuri, 5 mai, cursurile, majoritatea unităților de învățământ din județul Ialomița figurând în Scenariul 1 de funcționare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Ialomița dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, cât și situația epidemiologică a acestora, sunt monitorizate permanent. Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ se prezintă astfel:

  1. Număr de unități școlare (PJ + AR) aflate în scenariul 1: 86; Număr de copii/elevi aflați în scenariul 1: 14110;
  2. Număr de unități școlare (PJ + AR) aflate în scenariul 2: 61; Număr de copii/elevi aflați în scenariul 2 cu prezență fizică: 7829, număr de copii/elevi aflați în scenariul 2 care studiază on-line: 9271.

„Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului comun emis de Ministerul Educației – Ministerul Sănătății cu nr. 3755/560/29.04.2021, scenariul 1 de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea tuturor normelor de protecție și se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, iar scenariul 2 presupune: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, respectiv, participarea zilnică, în sistem on-line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul 2 se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 de locuitori, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină”, au transmis reprezentanții ISJ Ialomița.

Situația epidemiologică în școlile din județ se prezintă astfel:

  1. Număr elevi confirmați cu COVID-19 în perioada 27 aprilie – 5 mai: 3
  2. Număr angajați confirmați cu COVID-19 în perioada 27 aprilie – 5 mai: 3

Data de referință pentru aceste informații este 5 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*