Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în weekendul recent încheiat

Intervenția pompierilor la incendiul produs la o locuință din comuna Ion Roată. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, stingerea incendiilor, descarcerarea și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 37 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 29 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 11 februarie, în jurul orei 11.40, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la un apartament, în orașul Amara. Incendiul s-a produs într-un apartament situat la etajul doi, într-un bloc cu patru etaje. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD aflat la locul intervenției a acordat primul ajutor medical pentru două persoane care au inhalat fum. Ulterior, o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 55 de ani, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar cea de-a doua persoană a refuzat transportul la spital. Au ars articole textile și elemente de construcție. Cauza probabilă de producerea a incendiului a fost efectul termic, generat de un aparat electric de încălzire amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
  • Tot în data de 11 februarie, în jurul orei 21.10, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Ion Roată. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum defect, deteriorat sau neizolat față de materialele combustibile. Din fericire, nu au fost victime.
  • În data de 11 februarie, în jurul orei 23.00, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, în care se aflau patru persoane, produs pe DN21, în comuna Scânteia, sat Iazu. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, care, după acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
  • De asemenea, în data de 12 februarie, în jurul orei 07.30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, produs pe DN 2A, în localitatea Movilița. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, dar încarcerată. După extragerea victimei din autoturism și acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
  • În data de 12 februarie, în jurul orei 13.30, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la o casă din municipiul Fetești. La sosirea forțelor de intervenție ardea mocnit acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD aflat la locul intervenției a acordat primul ajutor medical unei persoane, în vârstă de aproximativ 74 de ani. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, nu a fost necesar transportul la spital. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*