Rezultatele misiunilor jandarmilor ialomițeni pe luna octombrie

Jandarmii, la datorie FOTO: IJJ Ialomița

Creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat au fost principalele obiective ale Jandarmeriei Ialomița în luna octombrie.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în cursul lunii trecute, 428 misiuni de ordine publică și 779 misiuni pe linie de pază instituțională. Dintre misiunile de ordine publică, 41 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, sportive, religioase și cultural artistice, iar 387 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 73 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 93 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 41 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 258 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.100 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada analizată au fost constatate 20 de infracțiuni: 17 în mod independent (exemple: loviri sau alte violențe, amenințare, furt, distrugere, ultraj, fals privind identitatea, violare de domiciliu, etc), iar trei în cooperare cu poliția.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*