Recomandările pompierilor ialomițeni cu ocazia desfășurării proiectului „Crăciunul din Slobozia”, sub egida „Magia Sărbătorilor de iarnă”

Mașină de pompieri

Cu ocazia deschiderii festivalului „Crăciunul din Slobozia’’, pompierii ialomițeni vor monitoriza tipurile de risc aflate în domeniul de competență, asigurând răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență.

Pe timpul desfășurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, va asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

În caz de nevoie, forțele și mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu efective și tehnică de intervenție din cadrul subunităților inspectoratului.

Având în vedere faptul că, la acest eveniment se preconizează un aflux mare de participanți, salvatorii ialomițeni vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

  • nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
  • nu lăsați copiii nesupravegheați;
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
  • nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori;
  • respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.
  • anunțați în cel mai scurt timp orice situație care poate pune în pericol viața unui cetățean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgență̆ pot fi obţinute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*