CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița

Gara din Fetești. FOTO Mihai Voiculescu
Gara din Fetești. FOTO Mihai Voiculescu

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA și Asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA au semnat contractul, în valoare totală de peste 309 milioane de lei (fără TVA), pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița.

Programul de modernizare din stațiile Fetești și Ciulnița cuprinde lucrări complexe de infrastructură, dar și de suprastructură feroviară, astfel: terasamente, linii, construcții civile și de arhitectură, lucrări de instalații, de energoalimentare și de telecomunicații.

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:

  • îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație între 120 km/h și 160 km/h pe liniile directe din stații;
  • mărirea capacității de tranzit;
  • modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) și a echipamentului de telecomunicații din cele două stații;
  • asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații (min. 750 m);
  • modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița, prin îmbunătățirea condițiilor pentru utilizatorii transportului feroviar – construcția unei pasarele în stația Fetești, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilități pentru persoanele cu dizabilități etc.;
  • modernizarea clădirilor (CED);
  • centralizare electronică în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R);

Valoarea contractului este de 309.208.853,42 de lei fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri alocate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) în procent de 85 la sută și finanțare națională (15 la sută +TVA), alocată de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 84 de luni, dintre care 24 luni pentru proiectare (trei luni) și execuție lucrări (20 de luni), la care se adaugă 60 de luni, perioada de garanție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*