Recomandările pompierilor ialomițeni cu ocazia desfășurării festivalului-concurs „La Casa Tudorii”

În perioada 8 – 9 octombrie, cu ocazia desfășurării festivalului-concurs de tradiție culinară ialomițeană „La Casa Tudorii”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița va monitoriza tipurile de risc aflate în domeniul de competență, asigurând răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență fiind în măsură să execute, la nevoie, operațiuni de evacuare a persoanelor, stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Pe toată durata desfășurării, evenimentul va fi monitorizat de pompierii ialomițeni, care sunt în măsură să aplice în cel mai scurt timp măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

În caz de nevoie forțele și mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu efective și tehnică de intervenție din cadrul subunităților inspectoratului.

Premergător acestui festival, inspectorii de prevenire au derulat controale, în vederea depistării și înlăturării stărilor de pericol și a potențialelor cauze ce pot genera incendii, la amenajările temporare din perimetrul de desfășurare a festivalului.

Datorită faptului că, la acest eveniment este preconizat un aflux mare de participanți, pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pe timpul manifestărilor cu public numeros:

  • să nu aprindă ziare, hârtii, brichete sau alte surse de foc deschis în apropierea materialelor combustibile(construcții, scaune, bănci, corturi, haine, îmbrăcăminte, etc.);
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
  • este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt;
  • copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați;
  • parcarea autoturismelor se va realiza astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru intervenția autospecialelor sau să fie împiedicat accesul la hidranții exteriori;
  • să nu introducă sau să nu încerce introducerea pe teritoriul amenajării temporare de făclii, artificii, petarde, torţe, recipiente, materiale incendiare ori fumigene, substanţe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea şi propagarea incendiilor.

Efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*