Prinși în timp ce tăiau arbori dintr-o pădure a Ocolului Silvic Fetești

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați, în vârstă de 35 de ani și 52 de ani, din comuna Bordușani, care ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori dintr-o pădure ce aparține Ocolului Silvic Fetești, cu scopul de a-i sutrage.

În apropierea locului în care au fost depistate cele două persoane, polițiștii au identificat 0,689 mc metri cubi de material lemnos din specia plop, întreaga cantitate fiind indisponibilizată și predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic.

Față de cei în cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furtul arborilor doborâți sau rupți de fenomenele naturii sau tăiați din fondul forestier”, iar atelajele hipo utilizate la comiterea faptei au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița continuă acțiunile în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, dar și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*