Locuință din satul ialomițean Cegani, distrusă într-un incendiu izbucnit de la jarul căzut din sobă

Locuință din satul Cegani, distrusă într-un incendiu. FOTO ISU Ialomița

O locuință din satul ialomițean Cegani, comuna Bordușani, a fost distrusă aproape în întregime, duminică, 14 martie, într-un incendiu izbucnit de la jarul căzut din sobă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, pompierii militari din cadrul Stației Fetești au fost solicitați să intervină, în jurul orei 16.00, în satul Cegani din comuna Bordușani, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul salvatorilor au fost alertați și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

„Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu violență la acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați și la două din cele trei camere ale locuinței, construită pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați. Proprietara în vârstă de 82 de ani s-a autoevacuat din locuința cuprinsă de flăcări înainte de sosirea echipajelor”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat mai bine de două ore de luptă cu flăcările. Până să fie stins, focul a distrus acoperișul casei în întregime, toate bunurile materiale din două camere, electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. Pompierii au salvat din furia flăcărilor o magazie, o bucătărie de vară și un adăpost pentru animale.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*