Recensământul populației și locuințelor debutează la 14 martie cu etapa de autorecenzare

Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Pe 14 martie 2022 debutează etapa de autorecenzare a Recensământului populației și locuințelor 2021. Pentru prima dată în România recensământul va fi 100 la sută informatizat, oferindu-se posibilitatea autorecenzării care se va realiza online de pe orice telefon mobil inteligent, tabletă sau calculator cu acces la internet.

Chestionarul pentru autorecenzare va fi disponibil în limba română, în limbile minorităților naționale și în limba engleză.

Recensământul se va desfășura astfel:

  • între 14 martie și 15 mai va avea loc autorecenzare online – în acest interval, populația poate opta să-și înregistreze informațiile la recensământ de pe echipamentul propriu (PC, laptop, tabletă, telefon);
  • între 16 mai și 17 iulie pentru cei care nu s-au autorecenzat va avea loc recenzarea prin interviu față în față cu înregistrarea datelor pe tabletă, de către un recenzor.

Ca să se autoînregistreze, fiecare persoană cu reședința obișnuită în România trebuie să parcurgă doi pași:

  • Pasul 1: accesează site-ul www.recensamantromania.ro, apasă butonul Platformă autorecenzare și completează un formular de preînregistrare pentru toți membrii gospodăriei, CNP-urile membrilor gospodăriei și o adresă de email.
  • Pasul 2: completează chestionarul individual, prin accesarea acestuia la linkul primit pe adresa de email indicată la preînregistrare. Preînegistrarea de la pasul unul este necesară pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.recensamantromania.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*