FOTO Focul pus intenționat a făcut prăpăd la ieșirea din Țăndărei, lângă lacul Strachina

Pompierii au intervenit la incendiul ce a afectat amenajarea piscicolă de pe lacul Strachina. FOTO ISU Ialomița

Un puternic incendiu de vegetație uscată și stuf a izbucnit în apropiere de Țăndărei, iar flăcările s-au extins și la amenajarea piscicolă de la Strachina. Focul pus cel mai probabil intenționat, a fost stins cu greu de către pompierii ialomițeni.

Un incendiu de vegetație uscată și stuf s-a produs în cursul zilei de 25 aprilie la ieșirea din orașul Tăndărei, între drumul național DN 2A și lacul Strachina. Pompierii de la Detașamentul Slobozia au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă mai bine de 2 ore pentru localizarea și lichidarea acestuia. Favorizat de vânt, incendiul s-a extins cu rapiditate pe o suprafață de aproximativ 7 ha și s-a propagat la baza piscicolă și la amenajările de pe malul lacului Strachina.

Au ars șapte pontoane pentru pescuit confecționate din lemn, o hidrobicicletă, două vestiare confecționate din lemn, 12 pubele din material plastic și panouri publicitare. Pompierii au salvat din calea flăcărilor o cabană de pescuit, aflată în imediata apropiere a focarului.

Pompierii au stabilit că cel mai probabil, incendiul a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*