Razie desfășurată de polițiștii ialomițeni în Fetești și comunele arondate

Razie la Fetești. FOTO IPJ Ialomița

În noaptea noaptea de 20/21 octombrie, în intervalul orar 22:00 – 01:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, pe raza municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, precum și combaterea consumului de substanțe interzise.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigare a criminalității economice, investigații criminale, precum și de la arme, explozivi și substanțe periculoase. În cadrul acțiunii, polițiștii au instituit filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au oprit pentru control și au verificat 90 de autovehicule, fiind efectuate 45 de testări cu aparatul etilotest și drugtest.

În total, polițiștii au legitimat 195 de persoane și au controlat 8 societăți comerciale.

În urma verificărilor au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 74.075 de lei.

Pentru abaterile constatate privind circulația pe drumurile publice, polițiștii au retras 7 certificate de înmatriculare și au reținut 3 permise de conducere.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant 3 infracțiuni.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

Astfel, la data de 20 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești au oprit, în trafic, pentru control, un bărbat de 21 de ani, din județul Brăila.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor susbtanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*