Primarul Dragoș Soare a semnat la Slobozia contractul de finanțare pentru Consorțiul pentru învățământ dual, Conect Muntenia

Primarul Dragoș Soare a semnat contractul de finanțare pentru Consorțiul pentru învățământ dual, Conect Muntenia. FOTO Primăria Slobozia

Primarul Dragoș Soare a semnat la Slobozia contractul de finanțare pentru Consorțiul pentru învățământ dual, Conect Muntenia. Aceasta va fi cea mai mare investiție în educație după 1990 din Ialomița.

“Am avut onoarea de a o avea alături de noi pe doamna Ligia Deca, ministrul Educației, care şi-a dorit să semnăm împreună la Slobozia contractul de finanțare pentru Consorțiul pentru învățământ dual, Conect Muntenia.

Aproape 20 de milioane de euro este valoarea proiectului, finanțat prin fonduri PNRR, pentru construirea primului campus pentru învățământ dual din județul nostru. Am reuşit să facem un parteneriat amplu cu oamenii de afaceri din Slobozia, cu liceele tehnologice, cu două mari universități din țară, astfel încât să dăm startul unui proiect ambițios, dar care porneşte de la nevoile mediului de afaceri local.

Dacă nu înțelegem că fără educație nu putem avea speranța unui viitor, mă tem că oraşele mici precum Slobozia vor avea mari probleme de supraviețuire. Este unul dintre motivele pentru care acum 4 ani am decis să fac tot ce îmi stă în putere pentru a conduce Slobozia către un oraş adaptat viitorului”, a declarat primarul Dragoș Soare.

El a mai spus că sunt două tipuri de investiții, ambele absolut necesare.

“Primele sunt cele pentru a acoperi nevoile imediate ale comunității, iar cu acestea ne confruntăm zi de zi. Cel de-al doilea tip de investiții sunt cele în viitor. Am fost acuzat de cei fără viziune că visez la un oraş european în mijlocul Bărăganului. Astăzi am ocazia să arăt că nu sunt visător, că Slobozia merită să privească în viitor. Calculul meu este unul de management: un oraş prosper este cel în care mediul de afaceri creşte şi care atrage oameni care să rămână aici.

Acest campus, pentru care am luptat foarte mult şi al cărui proiect nu s-a născut deloc uşor, are ca obiectiv calificarea forței de muncă şi stabilirea viitoarelor tinere familii aici. Da, e un plan de peste 10 ani, dar cineva trebuie să gândească şi astfel pentru Slobozia”, a mai spus primarul din Slobozia.

Dragoș Soare consideră că nu există investiție cu randament mai mare pentru comunitate decât investiția în educație.

“În ultimii 2 ani am reuşit să semnăm contracte de finațare cu fonduri europene doar pentru capitolul educație de 42 milioane de euro, din totalul de 100 milioane de euro atraşi la Slobozia. Acesta este respectul pe care îl arăt eu educației, prin fapte concrete, prin muncă, prin zbatere continuă pentru Slobozia.

DA, se poate să facem în Slobozia educație de calitate, cu respect pentru elevi şi profesori!”, a afirmat primarul din Slobozia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*