Primăria municipiului Slobozia întocmește registrul agricol pe anul 2020

Primăria Slobozia. FOTO G. M.
Primăria Slobozia. FOTO G. M.

Primăria Municipiului Slobozia aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi juridice obligaţia acestora de a declara următoarele date pentru înscrierea în registrul agricol. Cei care refuză sau declară date inexacte sau ireale, sunt pasibile de amendă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Slobozia, termenele limită sunt:

  • între 5 ianuarie şi ultima zi lucrătoare a lunii februarie, datele anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate/folosinţă, clădirile şi mijloacele de transport cu tracţiune animală şi mecanică, maşinile, utilajele şi instalaţiile pentru agricultură şi silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum şi modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le deţin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produşilor obţinuţi, a morţii sau a sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieşiri;
  • între 1 şi ultima zi lucrătoare a lunii mai, datele privind categoria de folosinţă a terenului, suprafeţele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv.
    Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să declare date, pentru a fi înscrise în registrul agricol, şi în afara termenelor prevăzute mai sus, în termen de 30 de zile de la apariţia oricărei modificări.

Reprezentanții autorității publice locale atenționează că nedeclararea la termenele prezentate mai sus, refuzul de a prezenta documentele şi evidenţele necesare pentru verificarea realităţii datelor, precum şi refuzul privind asigurarea accesului persoanelor împuternicite de a constata la faţa locului situaţia reală, în vederea verificării concordanţei dintre aceasta şi datele din registrul agricol constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei pentru persoane fizice şi cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei pentru persoane juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*