Pompierii ialomițeni au intervenit la zeci de solicitări în weekendul recent încheiat

Pompierii ialomițeni au intervenit la zeci de solicitări în weekendul recent încheiat. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii din Ialomița au demonstrat din nou, în perioada 21-23 iulie, devotamentul lor neîncetat față de cetățeni, fiind prezenți la datorie non-stop pentru intervenții de urgență și gestionarea eficientă a situațiilor critice.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, printre cele 58 de misiuni desfășurate de salvatori se numără intervenții în cazul unor accidente rutiere grave, stingerea a opt incendii la nivel județean și acordarea primului ajutor pentru persoanele aflate în dificultate.

Una dintre misiunile semnificative a avut loc în localitatea Broșteni, unde două echipaje operative au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate un autoturism, o autoutilitară și cinci persoane. Cu toate că toate persoanele implicate au fost conștiente și cooperante, acestea au refuzat transportul la spital și monitorizarea medicală.

În altă situație de urgență, în localitatea Alexeni, un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. Pompierii de la Detașamentul Urziceni au intervenit prompt, acordând asistență celor două victime conștiente și cooperante și extrăgând din autoturismul avariat o persoană încarcerată, care a fost ulterior transportată la spital pentru investigații medicale suplimentare.

De asemenea, pompierii au luptat cu vitejie împotriva a opt incendii înregistrate la nivel județean, care au afectat aproximativ opt hectare de teren. Arderea necontrolată a vegetației uscate, gunoiului menajer și a altor materiale combustibile a fost cauza probabilă a acestor incendii, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița face un apel către cetățeni să respecte normele privind protecția mediului și arderea controlată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*