Trei incendii, stinse, în ultimele 24 de ore, de pompierii ialomițeni

Incendiu Valea Ciorii. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a trei incendii, produse în gospodăriile unor cetățeni.

Astfel, potrivit ISU Ialomița, în data de 22 martie, în jurul orei 13.00, trei echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la un adăpost pentru ovine, a unui cetățean din comuna Valea Ciorii. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o șiră din snopi de ciocani de porumb, acesta fiind întreținut și de condițiile meteo nefavorabile (vânt puternic). Au ars șase grătare construite din lemn și o șiră formată din snopi de ciocani, pe o suprafață de aproximativ cinci metri pătrați. Nu au fost înregistrate victime și au fost salvate în jur de 250 de ovine.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind, foc deschis în spații deschise.

Tot în data de 22 martie, în jurul orei 13.30, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, produs la o anexă gospodărească, a unui cetățean din municipiul Fetești. Două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al SAJ Ialomița. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, existând posibilitatea de propagare din cauza vântului puternic.

Au ars două anexe pe o suprafață de aproximativ 20 la sută fiecare și 10 metri cubi de lemne. Nu au fost înregistrate victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.

Incendiu Fetești. FOTO ISU Ialomița

Ulterior, în jurul orei 20.30, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean din comuna Movilița. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului. Au ars acoperișul locuinței construit din lemn și învelit cu tablă pe aproximativ 40 de metri pătrați, un geam termopan, o centrală termică pe lemne și un boiler.

Echipajul SMURD aflat la locul intervenției a acordat prim ajutor proprietarului și soției acestuia, întrucât aceștia prezentau atac de panică, ulterior refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum defect, deteriorat sau neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*