Patru localități din județul Ialomița beneficiază de proiecte de dezvoltare finanțate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Marian Pavel a semnat patru noi contracte de finanțare pentru localitățile Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni și Ion Roată. FOTO: CJ Ialomița

Într-un efort de a sprijini dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor, conducerea județului Ialomița, prin președintelui Consiliului Județean, Marian Pavel, a semnat marți, 20 iunie, patru noi contracte de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița (ADI Ialomița). Prin aceste investiții, comunitățile din Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni și Ion Roată vor avea acces la locuri de joacă, terenuri de sport și alte facilități recreative.

„Dezvoltarea comunităților ialomițene prin creșterea durabilă a nivelului de trai în folosul cetăţenilor este obiectivul principal al conducerii județului Ialomița”, a subliniat președintele CJ Ialomița, Marian Pavel.

Astfel, în comuna Scânteia, se va amenaja un loc de joacă cu suprafață tartan de 258,5 mp, care va include echipamente specifice și mobilier pentru odihnă. Pentru a asigura siguranța utilizatorilor, parcul va fi înconjurat de o împrejmuire decorativă din PVC, multicoloră. Valoarea proiectului se ridică la 398.219,76 lei, din care 69.819,76 lei vor fi suportați din bugetul localității, iar autoritățile au prevăzut un termen de finalizare de șase luni.

În localitatea Gheorghe Lazăr, se va amenaja un teren de sport multifuncțional, care va permite practicarea fotbalului, baschetului și tenisului. Proiectul include și construirea unei tribune și o împrejmuire din plasă metalică. Valoarea proiectului este de 817.338,11 lei, din care 487.338,11 lei vor fi suportați din bugetul localității Gheorghe Lazăr, iar termenul limită pentru finalizarea proiectului este de șase luni.

La Săveni, se va moderniza un loc de joacă conform standardelor ridicate, incluzând un spațiu cu suprafață tartan de 408 mp, echipamente de joacă, mobilier urban și o împrejmuire decorativă metalică. Valoarea proiectului este de 410.177,94 lei, din care 80.177,94 lei vor fi suportați din bugetul localității Săveni, iar autoritățile locale se angajează să finalizeze lucrările în șase luni.

În comuna Ion Roată, se va construi un teren de sport multifuncțional în satul Broșteni. Proiectul implică construirea unui teren de sport cu suprafața de 1194,00 mp, împrejmuit cu un gard de 4 m înălțime, alei și trotuare, porți zincate și instalație nocturnă. Valoarea proiectului este de 600.671,47 lei, din care 270.671,47 lei vor fi suportați din bugetul localității Ion Roată. Autoritățile locale vor avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea terenului multifuncțional din satul Broșteni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*