Polițiștii ialomițeni au efectuat verificări în domeniul comerțului cu produse agroalimentare

Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale. FOTO Pixabay

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au desfășurat miercuri, 28 decembrie, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe linia respectării prevederilor legale în domeniul comerțului cu produse agroalimentare. Au fost aplicate sancțiuni în valoare de 22.000 de lei.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița, împreună cu reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Ialomița au acționat pe raza municipiilor Slobozia, Fetești și Urziceni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților privind respectarea legislației în domeniul comerțului cu produse agroalimentare.

Au fost verificate 11 societăți comerciale, în urma neregulilor constatate fiind aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.000 de lei, totodată fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a sumei totale de 1.446 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

  • Șapte sancțiuni, în valoare totală de 19.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
  • o sancțiune, în valoare totală de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Astfel de controale vor fi efectuate zilnic de polițiștii ialomițeni pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*