Aproximativ 1800 de misiuni de ordine publică executate de jandarmii ialomițeni în trimestrul II al anului 2023

Jandarmi în misiune. FOTO IJJ Ialomița

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în trimestrul II al anului, 1794 misiuni de ordine publică, dintre care, 128 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 274 misiuni de intervenție, iar 1392 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 274 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 243 de acțiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 71 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 597 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 130.000 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În trimestrul II al anului 2023 au fost constatate 62 de infracțiuni: 33 în mod independent (exemple:

„loviri sau alte violențe”, „furt”, „distrugere”, etc.)., iar 29 în cooperare cu poliția.

Totodată, au fost desfășurate 80 de activități preventiv-informative în instituțiile de învățământ din județul Ialomița, la care au participat aproximativ 17.000 de copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*