Fetiță de opt ani, din Fetești, găsită singură într-un tren din Gara Constanța: părinții sunt acum cercetați pentru abandon de familie

Cale ferată. FOTO ILnews.ro

Polițiștii de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța au descoperit joi, 24 august, o situație alarmantă într-un tren de călători aflat în Gara Constanța: o fetiță, în vârstă de opt ani, se afla în tren fără supravegherea unui adult și nu comunica cu cei din jur.

Potrivit IPJ Constanța, copila nu prezenta urme de violență, iar polițiștii au intervenit rapid, preluând-o pe fetiță și transportând-o la sediul lor unde i-au oferit hrana și apă.

Investigațiile ulterioare au dus la identificarea minorei, care provine din municipiul Fetești, județul Ialomița.

Specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au fost notificați și au intervenit în caz. Ei au preluat custodia minorei în vederea luării măsurilor legale necesare, conform competențelor lor.

În paralel, poliția a deschis un dosar penal pentru cercetarea cazului. În centrul atenției se află părinții minorei, care sunt investigați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*