Pompierii ialomițeni au avut 65 de intervenții în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, salvarea animalelor din medii ostile vieții și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 65 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (12- 14.04.2024).

La nivel județean, 54 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca, în care au fost implicate două autoturisme și un autotren. Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD. În sprijinul acestora au acționat și două ambulanțe de tip B ale Serviciului Județean de Ambulanță-Ialomița.

În urma coliziunii, cinci persoane, conștiente și cooperante au fost asistate medical la locul evenimentului, ulterior două dintre victime au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații suplimentare.

În după-amiaza zilei de duminică, în jurul orei 18:30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, pe DN2 A (Popas Chirana), în care au fost implicate două autoturisme și patru persoane. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița, precum și elicopterul SMURD. Toate cele patru victime, conștiente și cooperante au fost evaluate la locul solicitării, ulterior trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Orășenesc Țăndărei, iar cea de-a patra la o unitate spitalicească din municipiul Constanța, pentru investigații suplimentare.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

În data de 14.04.2024, în jurul orei 10:00, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit pentru salvarea unui patruped, rămas blocat într-un gard confecționat din fier forjat, în orașul Țăndărei. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, cățelul a fost scos și predat în siguranță proprietarului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării Campionatului Național de Anduranță 2024, în localitatea Adâncata, precum și a unui meci de fotbal în unicipiul Slobozia.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 5 incendii care au avut loc în perioada menționată, 3 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere, focul deschis în spații deschise și jocul copiilor cu focul.

De asemenea, în data de 12.04.2024, în jurul orei 09:40, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu, produs pe DN2 A (Popas Chirana) la un autoturism. Scurcircuitul electric generat de un cablu defect a fost cauza probabilă de producere a incendiului, în urma căruia a ars aproximativ 80% din autoturism.

O altă intervenție a salvatorilor ialomițeni a fost cea din cursul zilei de vineri, în jurul orei 11:00, când aceștia au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au ars articole de mobilier, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost flacăra, generată de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*