Pompierii din județul Ialomița au gestionat eficient 63 de misiuni în ultimele 72 de ore

Pompierii ialomițeni au gestionat eficient 63 de misiuni în ultimele 72 de ore. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii din județul Ialomița au răspuns prompt și profesionist la 63 de situații de urgență în ultimele 72 de ore, asigurând intervenții imediate și acordarea primului ajutor medical. Salvatorii au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru a face față solicitărilor cetățenilor și pentru a gestiona optim situațiile de criză la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, printre cele mai relevante misiuni se numără intervenția la un grav accident rutier produs în localitatea Slobozia, pe DN 21, în care au fost implicate trei autoturisme și șase persoane. Cinci victime, dintre care patru adulți și un minor, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, cu sprijinul a trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

De asemenea, pompierii au intervenit și la alte accidente rutiere în diverse localități din județ, asigurând acordarea primului ajutor medical și transportul victimelor la unitățile spitalicești.

Pe fondul avertizărilor meteorologice de cod roșu, pompierii din Stația de pompieri Țăndărei au intervenit pentru a înlătura efectele negative generate de vremea rea, precum copacii căzuți pe drumuri, incendii izbucnite la arbori sau crengi căzute pe carosabil.

În plus, echipajele de intervenție au avut de-a face cu incendii la arderi necontrolate de vegetație uscată și gunoi menajer, reușind să lichideze focarele și să limiteze extinderea lor pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Cauzele probabile ale acestor incendii au fost focul deschis în spații nepermise și fumatul în locuri nereglementate.

În total, 43 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD la nivel județean, subliniind implicarea și dedicarea acestor profesioniști în gestionarea situațiilor de urgență.

Pompierii militari din județul Ialomița rămân mobilizați și pregătiți să intervină în continuare, asigurând protecția și siguranța cetățenilor, 24 de ore din 24.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*