Pompierii din Ialomița au avut aproape 70 de misiuni, la sfârșitul săptămânii trecute

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Intervenția în cazul accidentelor rutiere, acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ridicarea muniției rămasă neexplodată și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 69 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (19- 21.04.2024).

La nivel județean, 62 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Printre cele mai relevante misiuni gestionate de pompieri au fost.

Vineri, 19.04.2024, în jurul orei 19:20, dispeceratul inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, între localitățile Manasia și Gârbovi, în care au fost implicate două autoturisme. Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La locul solicitării au fost găsite trei victime, conștiente și cooperante, însă una încarcerată. Aceasta a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului și predată echipajelor medicale. După acordarea primului ajutor, două persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, iar pentru cea de-a treia nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea părții carosabile. !

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere, la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și două ambulanțe ale SAJ- Ialomița. În urma coliziunii două victime, conștiente și cooperante au fost asistate medical la locul evenimentului, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații suplimentare.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea părții carosabile.

În perioada de referință, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier, în localitatea Ograda, în care a fost implicat un autoturism ce a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. Au fost alocate de urgență forțe și mijloace de intervenție atât din cadrul Detașamentului Slobozia (o autospecială de descarcerare), cât și din cadrul Stației de pompieri Țăndărei (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD). Totodată, în sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

La locul solicitării au fost găsite două victime încarcerate. După extragerea acestora dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, o persoană de sex feminin cu vârsta de aproximativ 37 de ani a fost declarată decedată, întrucât prezenta leziuni incompatibile cu viața, iar cea de-a doua victimă, un bărbat cu vârsta de aproximativ 34 de ani, conștientă și cooperantă a fost evaluată, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

În data de 20.04.2024, în jurul orei 15:30, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil exploziv de artilerie, calibru 152 mm, în localitatea Ciocârlia (sat Cotorca). Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii. ! De asemenea, în data de 21.04.2024, în jurul orei 18:20, Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit pentru salvarea a doi iezi, căzuți într-o fântână, în localitatea Tovărășia. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, aceștia au fost scoși și predați în siguranță proprietarului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*