Polițiștii locali din Slobozia au rezolvat situația unui copil abandonat de mamă în locuința unei persoane

Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

În noaptea de 26 spre 27 februarie, un locuitor al municipiului Slobozia a sesizat prin dispeceratul Poliției Locale  faptul că o persoană de sex feminin pe care a primit-o la domiciliul său împreună cu copilul acesteia, un minor de cca 8-9 ani, a dispărut, abandonând minorul în locuința lui. Deoarece nu are posibilitatea îngrijirii acestuia și nici serviciul nu-i permite să îi acorde minimul de atenție, a solicitat sprijinul nostru.

Din discuțiile purtate cu apelantul, a rezultat că acesta a cunoscut persoana reclamată în urmă cu trei zile și, pentru că aceasta nu avea domiciliu, i-a oferit sprijinul său, primind-o împreună cu minorul, în locuința sa, pentru o perioadă determinată. Copilul nu a reușit să ofere prea multe explicații, recunoscând nici numele său de familie nici vârsta sa corectă și nu pare a fi urmat cursurile școlare firești pentru vârsta lui. Fiind clară imposibilitatea apelantului de a-și asuma orice responsabilități față de acesta, s-au luat măsurile necesare pentru identificarea mamei.

Într-un final, mama fugară a fost depistată după ce polițiștii locali au găsit un număr de telefon notat pe un bilet găsit asupra minorului. Femeia a fost invitată la sediul Poliției Locale Slobozia unde a declarat că dorește să renunțe la copil pentru că nu mai poate avea grijă de el, un alt copil fiind lăsat în grija bunicilor.

Drept urmare, urmare, polițiștii locali i-au condus pe cei doi – mamă și copil, la Centrul de Persoane fără Adăpost, unde, pe baza semnăturii mamei, minorul a fost predat DGASPC pentru îngrijire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*