Polițiștii ialomițeni de la Biroul pentru Protecția Animalelor au salvat un șoim călător cu aripă fracturată

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor salvează un șoim călător cu aripă fracturată. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor Ialomița au intervenit prompt vineri, 30 iunie, în localitatea Scânteia, pentru a salva o pasăre sălbatică cu caracteristicile unui șoim călător, care se afla în imposibilitatea de a zbura din cauza unei fracturi deschise la nivelul aripii stângi.

Potrivit IPJ Ialomița, după ce au identificat această situație de urgență, polițiștii au acționat rapid și au transportat pasărea la o clinică veterinară specializată, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate. Echipa medicală a reușit să trateze cu succes fractura și să stabilizeze starea șoimului călător.

După finalizarea tratamentului, pasărea a fost preluată de către Asociația Accipiter – Șoimărit și Protejarea Păsărilor de Pradă din România, care se ocupă de reabilitarea și protejarea animalelor sălbatice. Șoimul călător va fi în grija specialiștilor asociației până la însănătoșirea completă, după care va fi eliberat în mediul său natural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*