Polițiștii ialomițeni au întocmit dosare de cercetare penală unor șoferi pentru infracțiuni la regimul rutier și i-au sancționat pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

Suspectul a fost escortat de către polițiști. FOTO IGPR

Indivizii care ar trebui să se afle în izolare sau să completeze măcar o hârtie atunci când ies din din casă continuă să încalce Ordonanța Militară concomitent și cu comiterea unor fapte de natură penală. 

Astfel, pe 2 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii l-au testat cu aparatul Drager în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia, unde a refuzat prelevarea de probe de sânge.

Atât șoferul, cât și un alt bărbat de 36 de ani, pasager al autoturismului, au fost sancționați contravențional, întrucât au părăsit domiciliile cu încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „refuzul prelevării de mostre biologice de sânge” și „încredințarea unei persoane care nu deține permis de conducere, a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului”

La aceiași dată, în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție numărul 5 Jilavele au depistat în trafic un tânăr de 21 ani, din comuna Bărbulești, conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare negativă.

De asemenea, s-a constatat că tânărul nu a respectat Ordonanța Militară nr. 2/2020, privind răspândirea COVID-19, și anume circulația în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00, fiind sancționat cu amendă în valoare de 5000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*