USR Ialomița cere mai multe teste COVID-19: “Județul riscă să devină un caz de tip Suceava 2”

Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Partidul Uniunea Salvați România Fililala Ialomița, atrage atenția instituțiilor județene și mai ales celor centrale, privind riscul în care se află județul Ialomița  în contextul actual, al pandemiei COVID-19. Reprezentanții partidului spun că în urmă cu mai bine de 30 de zile au transmis solicitări primăriilor din județ și Consiliului Județean Ialomița, în vederea dispunerii măsurilor de prevenție, dar aceștia le-au ignorat cu desăvârșire sau au răspuns superficial și amatoricesc. 

Reprezentanții USR Ialomița spun că există riscul ca județul să devină un caz de tipul Suceava 2, „focar scăpat de sub control”, din cauza lipsei de reacție rapidă, cât și pentru că la nivel județean nu există niciun aparat funcțional de testare COVID-19.

„Din informațiile de care dispunem la acest moment, nu există niciun medic epidemiolog în județ, iar manager-ul spitalului Slobozia și Președintele Consiliului Județean Ialomița, au altă agendă de lucru în timpul stării de urgență generată de COVID-19, deși au fost solicitați să desfășoare demersurile legale spre autorizarea și funcționarea laboratorului de testare.

În acest moment nu au fost depășite 100 de cazuri la nivelul județului, însă doar din cauza lipsei de testare masive ce se impune cetățenilor aflați în izolare și în special cadrelor medicale ce au intrat neprotejați corespunzător în contact cu pacienții confirmați pozitiv COVID-19, parte din pacienți ce au decedat ulterior. Testare pe care autoritățile locale o sabotează cu desăvârșire sau este o chestiune strâns legată de incompetență.

Cadrele medicale se tem să vorbească public de situația din spitalele județului, întrucât sistemul de management actual este cel de instaurare a fricii și batjocurii acestora, nu de sprijin și solicitare a ajutorului extern dinspre societatea civilă, dispusă mai mult ca oricând să ajute sistemul sanitar în aceste momente de grea încercare pentru toți cetățenii României.

Menționăm că principalele spitale ale județului, respectiv cel Județean de Urgență Slobozia, Spitalul Covid Fetești și Urziceni, sunt administrate de manageri fară studii în domeniul medical, ce sunt depășiti de înțelegerea desfășurării actului medical și tot ceea ce implică acesta, fiind NUMIȚI EXCLUSIV pe criterii politice, iar acum mai mult ca oricând suferă întreaga populație“, au transmis reprezentanții USR prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestora, prezența unui flux ridicat de locuitori în județ, ce au revenit în țară din zone roșii COVID-19, mulți dintre aceștia nerespectând măsurile de izolare și fiind extrem de activi social o parte dintre ei pierzându-și viața în zilele următoare înregistrărilor, și lipsa de reacție promptă a autorităților, a condus la această stare fără precedent.

Alături de orașul Țăndărei există încă două orașe cu risc ridicat de focar COVID-19, Căzănești unde primarul a solicitat public ajutor local și național, pentru un număr de aproximativ 200 de persoane aflate în izolare și cel de-al doilea, orașul Urziceni, ce este învecinat cu Bărbulești, o altă comunitate cu risc ridicat, provenit de la numărul ridicat de persoane venite din zone roșii, ale statelor membre UE.

Testarea locală înseamnă acțiune rapidă în prevenție, limitarea extinderii virusului și protejarea altor orașe și UAT-uri în evitarea carantinării acestora. Cunoaștem cu toții lipsurile sistemului medical și semnalale de alarmă trase de cadrele medicale ce se arată îngrijorate de lipsa echipamentelor și se tem pentru sănătatea lor, a pacienților și a familiilei lor.

„Solicităm Ministerului Sănătății, Grupului de Comunicare Strategică, constituit la nivelul MAI și MAPN în cazul ȚĂNDĂREI, aplicarea unor măsuri urgente și necesare pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, demararea acțiunii concrete pentru instalarea unui laborator COVID-19 în județul Ialomița ținânt cont de faptul că aici s-a reușit contra-performanța de a se carantina un oraș cu o populație de numai 13.000 de locuitori, atât cât erau la ultimul recensământ“ au transmis USR Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*