Modalități de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală

Sigla ANAF

Administrația Județeana a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoanele fizice că își pot îndeplini obligațiile de plată reprezentând impozite, taxe, contribuții și alte sume datorate bugetului general consolidat prin următoarele modalități de efectuare a plăților:

  • On-line, cu cardul, prin intermediul Spațiului Privat Virtual sau al platformei Ghiseul.ro. Datele de logare pentru Ghiseul.ro se obțin on-line, accesând secțiunea „SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagină www.ghiseul.ro și parcurgând următoarele etape: „Verificare CNP – Validare card – Trimitere e-mail cu datele de logare”;
  • cu cardul bancar, la casieriile Trezoreriei Statului pe raza cărora aceștia își au domiciliul fiscal (adresa din actul de identitate: buletin/carte de identitate, permis de ședere pe teritoriul României, număr de înregistrare fiscală);
  • prin virament bancar.

Codurile IBAN aferente conturilor unităților Trezoreriei Statului se regăsesc pe deciziile de impunere sau pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în secțiunea ”asistență contribuabili – plata obligațiilor fiscale – codurile IBAN”. Model de completare: În secțiunea „Beneficiar”, câmpul „Cod de identificare fiscală” se completează CNP-ul contribuabilului pentru care se face plata.

Ordinul de plată poate fi completat și cu ajutorul aplicației OPFV de pe site-ul ANAF, secțiunea ”asistență contribuabili – Programe utile”. Pentru efectuarea plăților, pot fi utilizate și serviciile e-banking.

  • cu mandat poștal, prin intermediul oficiilor poștale;
  • cu numerar, la casieriile Trezoreriei Statului pe raza cărora contribuabilii își au domiciliul fiscal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*