Polițiștii ialomițeni au ieșit în stradă pentru depistarea șoferilor aflați în stare de ebrietate sau care au consumat droguri

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea consumului de alcool și droguri la volan. FOTO: IPJ Ialomita

Polițiștii rutieri ialomițeni, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, au desfășurat, în seara zilei de joi, 9 martie, mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

De asemenea, la activități au participat și specialiști ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, care au aplicat conducătorilor auto un chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, în cadrul acțiunilor au fost controlate peste 150 de autovehicule, toți șoferii opriți fiind testați cu aparatul etilotest. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.260 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute șapte permise de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*