Polițiștii ialomițeni au continuat în weekend acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară

Verificări ale polițiștilor din Ialomița. FOTO IPJ Ialomița

Șase persoane au fost sancționate pentru încălcarea măsurii de carantină la domiciliu și 68 de persoane au fost amendate pentru că nu au purtat masca de protecție. Activitățile desfășurate de polițiști pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au continuat pe perioada week-end-ului.

Polițiștii ialomițeni au desfășurat 12 acțiuni punctuale în mediul rural și urban, organizate atât independent, cât și împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița, intervenind totodată la peste 170 de evenimente semnalate pe numărul unic de urgență 112.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 1551 de persoane, precum și 740 de obiective de interes, respectiv domiciliile persoanelor carantinate, piețe, restaurante, terase, gări, autogări și alte locuri unde se produc aglomerări de persoane.

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 131 de societăți comerciale, unde polițiștii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanții tuturor agenților comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat, pe parcursul weekendului, 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, din care șase pentru încălcarea măsurii de carantinare la domiciliu și 68 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*