Polițiștii ialomițeni au confiscat zeci de kilograme de pește

Pește confiscat de polițiști. FOTO IPJ Constanța

Poliţiştii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune, pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii.

Astfel, la data de 03 aprilie, în cadrul acțiunii, în jurul orei 13:30, polițiștii ialomițeni au depistat în flagrant, trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 56 de ani, în timp ce transportau cu autoturismele personale pește din speciile somn, scrumbie, plătică, caras și crap, fără a deține documente de proveniență.

În urma verificării autoturismelor, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestora se aflau peste 75 de kilograme de pește, 44 de kilograme fiind redate mediului acvatic, iar restul cantității fiind transportată la sediul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor Ialomița în vederea neutralizării, respectiv predată unei societăți de profil.

În cauză s-au întocmit dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ”deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*