FOTO VIDEO Consiliul Județean Ialomița are planuri pentru dezvoltarea localităților de lângă Dunăre. Vicepreședintele Emil Cătălin Grigore: “Suntem determinați să investim și în localitățile riverane Brațului Borcea”

Ziua Dunării a fost marcată în Ialomița. FOTO Mitică Raftu

Consiliul Județean Ialomița are planuri pentru a dezvolta localitățile aflate în apropierea Dunării și de a face ca această zonă să devină una de interes turistic. Vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Emil Cătălin Grigore, a declarat că întreaga conducere a CJ este determinată să investească în localitățile riverane Brațului Borcea și să dezvolte acest potențial economic.

Consiliul Județean Ialomița și Primăria Stelnica au organizat astăzi un eveniment pentru a marca Ziua Dunării. Manifestarea s-a desfășurat în comuna Stelnica și la aceasta au fost prezenți aleși locali din județ, consilieri județeni și angajați din Consiliul Județean.

Primarul comunei Stelnica, Costel Brateș, a povestit celor prezenți cum i-a venit ideea realizării unui ponton în localitate.

“Cu mulți ani în urmă, domnul președinte Silvian Ciupercă l-a chemat pe Mircea Geoană la Ialomița. Dumnealui a venit, dar nu am putut să acostăm cu nava pe care dumnealui a folosit-o în turneul respectiv. Mi-am propus la vremea respectivă, împreună cu președintele Consiliului Județean, să găsim o soluție, să avem o zonă de acostare și un ponton unde să putem să promovăm ceea ce nu am reușit în momentul de față, să promovăm fluviul Dunărea și brațul Brațul Borcea”, a spus Costel Brateș.

Acest ponton ar fi trebuit să fie inaugurat chiar de Ziua Dunării, dar din cauza unor motive tehnice nu s-a putut face acest lucru.

“După ce s-a aprobat contractul de parteneriat între UAT Stelnica și Consiliul Județean, Consiliul Județean a virat suma respectivă, am organizat licitația. Este în proporție de 90% acest ponton realizat. Mi-am propus împreună cu constructorul ca astăzi, la Zilele Dunării, când aniversăm Zilele Dunării, acest ponton să fie prezent aici. Nu s-a putut din motive tehnice, pentru că în luna ianuarie temperaturile scăzute nu au permis lucrul în exterior, să asambleze părțile respective ale corpului navei respective și s-a întârziat cu aproximativ 60 de zile. Se pare că va fi gata până pe 10 august. Construcția respectivă are 22,5 metri lungime, are 5,15 lățime, este prevăzută ca suprastructură superioară cu o sală de protocol și un grup sanitar cu trei corpuri”, a mai povestit primarul din Stelnica.  

El a dezvăluit că are planuri mari cu dezvoltarea turismului în această zonă.

“Vreau să fac o propunere acelor firme care se ocupă de turiștii care tranzitează România sau merg în Deltă și urcă în partea nordică, cei care vin și organizează excursii respective. Le vom face împreună cu partenerul nostru principal, Consiliul Județean, un pliant prin care le oferim excursii de două, de trei, de patru, de cinci ore, urmând ca ei să aleagă. Împreună cu colegii primari vom găsi în fiecare localitate acele monumente care pot fi vizitate sau agenți economici care vor pregăti ceva tradițional. Va veni un autocar, va pleca de aici, va lua turiștii, vor merge la Orașul Dispărut,  vor vizita acele vestigii pe care le avem în momentul de față foarte bine restaurate în județul Ialomița, pentru că avem ce să arătăm. Deschidem poarta județului Ialomița către Europa prin această investiție”, a mai spus primarul din Stelnica.

Prezent la eveniment, vicepreședintele  Consiliul Județean Ialomița, Emil Cătălin Grigore, a vorbit despre proiectele pe care instituția din care face parte le are pentru ca această zonă să se dezvolte în continuare.

“Ne aflăm astăzi într-un loc care este un simbol al determinării și consecvenței instituției Consiliului Județean Ialomița în ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivelor pe care și le-a stabilit încă de la începutul mandatului și mă bucur că de față se află și funcționari din Consiliul Județean care pun umărul la îndeplinirea acestor obiective și consilierii județeni care au votat efectiv strategia de dezvoltare a județului anul trecut. Și dacă anul trecut am putut vedea începutul unei investiții foarte frumoase de la Fetești, un port care să adăpostească ambarcațiuni de agrement, astăzi vedem în poartă efectivă, o poartă care este în curs de finalizare. Se deschide frumos și vegetația din spatele nostru, care simbolizează o poartă naturală către un cadru natural și un potențial economic pe care noi abia acum începem să-l explorăm. Suntem determinați să ducem la bun sfârșit aceste investiții, să investim și în celelalte localități riverane Brațului Borcea, în parteneriat, evident, cu Consiliul Județean și autoritățile publice locale”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița.

Prefectul județului Ialomița, Constantin Marin,  a declarat la evenimentul dedicat Zilei Dunării, că nu a existat un concept unitar de dezvoltare pentru localitățile aflate pe Brațul Borcea.

“Din păcate, pentru județul Ialomița, două mii de ani au fost de stagnare, de aproape inevoluție. Județul ăsta nu a beneficiat deloc în afara câtorva pescari, județul ăsta nu a avut un concept unitar de dezvoltare a Brațului Borcea și de beneficiu de pe urma acestui minunat dar – Dunărea pe care ni l-a dat Dumnezeu. Uite că există un început. Trebuie să avem o abordare unitară și lucrul ăsta să se repete și în celelalte localități, de la Gura Ialomiței până la Fetești. Toate să aibă miniporturi, să încurajeze pescăria, să încurajeze dezvoltarea agroturismului și a obiectelor artizanale legate de Dunăre”, a declarat prefectul județului Ialomița.

 

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*