Sportul de performanță din județul Ialomița, finanțat cu fonduri nerambursabile de Consiliul Județean

Consiliul Județean Ialomița sprijină și excelența în sport. FOTO: CJ Ialomița

Consiliul Județean Ialomița aduce la cunoștință publică intenția de atribuire de contracte de finanțare nerambursabilă de la bugetul propriu pentru activități sportive din cadrul programului sportiv de utilitate publică „Promovarea sportului de performanță”, prevăzut de Ordinul MTS nr. 664/2018, în anul 2023/ sezonul competițional sportiv 2023 – 2024.

Potrivit CJ Ialomița, acesta reprezintă un program public de promovare a practicării și dezvoltării sportului de performanță. Programul sportiv este un complex de acțiuni care are ca scop comun îndeplinirea unor obiective de performanță cu caracter sportiv pentru un sezon competițional, pentru o competiție organizată pe o perioadă stabilită printr-un regulament, înscris în calendarul Asociației Județene pe Ramură de Sport sau pe ramură de sport și/sau în calendarul Federației Române pe Ramură de Sport. Categoriile de acțiuni care constituie activitatea sportivă din cadrul unui program sportiv sunt: acțiunile de pregătire sportivă, competițiile sportive și alte acțiuni sportive, denumite împreună acțiuni sportive.

Pentru a putea participa la procedura privind atribuirea contractelor de finanțare pentru programe sportive, solicitanții trebuie să fie structuri sportive, înființate pe raza Județului Ialomița, constituite ca persoane juridice deținătoare ale certificatului de identitate sportivă, cărora le-a fost atribuit număr de înregistrare în Registrul sportiv, sau alte entități stabilite prin legislația în vigoare, care participă la acțiuni (etape) sportive organizate în cadrul unui sezon competițional intern, indiferent de ramura sportivă și care depun o propunere de proiect cu relevanță pentru județul Ialomița. Finanțarea de la bugetul județean nu se acordă pentru structuri sportive care obțin venituri mai mari de 20 la sută din bugetul propriu, din vânzarea de bilete/ abonamente la evenimente sportive, de materiale promoționale sau alte asemenea.

Sumele totale pentru finanțarea din fonduri publice alocate din bugetul județului Ialomița a cererilor depuse în cadrul programului sportiv de utilitate publică “Promovarea sportului de performanță” sunt, după cum urmează:

pentru anul 2023, suma de 3.750.000 de lei;

pentru anul 2024, suma de 3.750.000 de lei.

Acțiunile eligibile trebuie să se deruleze conform specificațiilor din Ghidul Solicitantului privind finanțarea din fonduri publice alocate din bugetul județului Ialomița, a cererilor de finanțare depuse în cadrul programului sportiv de utilitate publică “Promovarea sportului de performanță”, pentru anul 2023/sezonul competițional sportiv 2023-2024, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Ialomița nr. 43 din 28.02.2023 şi din Contractul de finanțare nerambursabilă încheiat între autoritatea finanțatoare şi beneficiari. Categoriile de cheltuieli eligibile sunt prevăzute la art. 28 alin.(2) din Ghid.

Finanțarea se acordă pentru acoperirea parțială a unui program/proiect sportiv în baza unui contract de finanțare încheiat între părți. Finanțările trebuie însoțite de o contribuție a beneficiarului de minimum 10 la sută din valoarea totală a finanțării alocate.

Termenul limită de depunere a proiectelor sportive pentru care se solicită finanțare nerambursabilă de la bugetul județului Ialomița este 19.05.2023 ora 12.00, la registratura autorității finanțatoare.

Solicitarea finanțării nerambursabile: documentația de solicitare a finanțării nerambursabile, constând în Ghidul Solicitantului și Cererea de finanțare poate fi descărcată de pe site-ul: http://cjialomita.ro.

Finanțarea se va face pe bază de contract de finanțare încheiat între Județul Ialomița şi solicitantul selectat. Finanțarea aprobată poate fi aceeași sau mai mică decât cea solicitată de către beneficiar, în urma evaluării. Contractele se atribuie în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute de solicitanți, în limita bugetului disponibil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*