DSVSA Ialomița, controale în exploatațiile nonprofesionale  

DSVSA Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de animale că, până la data de 31 mai 2024, se desfășoară acțiunea de inspecție oficială a exploatațiilor nonprofesionale, cu scopul de a identifica animalele cu semne clinice de boli transmisibile ale bovinelor, porcinelor, ovinelor şi caprinelor.

Pe parcursul acțiunii se va urmări, de asemenea, existența și asigurarea concordanței dintre efectivele de animale identificate în fiecare exploatație și cele înscrise în Baza Națională de Date.

Pentru menținerea permanentă a acestui deziderat D.S.V.S.A. Ialomița a dispus, cu caracter permanent, următoarele măsuri:

consilierea şi instruirea proprietarilor de animale, privind condiţiile de bunăstare şi condiţiile de biosecuritate, pentru minimum 10 exploataţii/lunar, pentru fiecare circumscripție sanitară veterinară concesionată;

consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informaţiilor privind lanţul alimentar;

inspectarea şi certificarea animalelor destinate sacrificării;

actualizarea BND, pentru specia suină, în luna ianuarie 2024, pentru toate exploatațiile existente la nivelul județului, ca urmare a sacrificării unui număr mare de porcine în perioada sărbătorilor de iarnă;

asigurarea serviciilor de identificare şi înregistrare a animalelor şi a mişcării acestora;

verificarea şi actualizarea în S.N.I.I.A. a datelor referitoare la efectivele de animale identificate şi înregistrate în exploataţiile din cadrul fiecărei circumscripţii sanitar-veterinare;

punerea, la dispoziţia proprietarilor de animale, a unui registru pentru notificarea evenimentelor intervenite cu privire la animale – naşterea animalului, vânzarea/cumpărarea animalului, moartea animalului, sacrificarea animalului pentru consum propriu, pierderea crotaliei, pierderea paşaportului, pierderea cardului de exploataţie, dispariţia animalului şi regăsirea animalului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*