Jandarmii ialomițeni au desfășurat, în iulie, peste 600 de misiuni de ordine publică

FOTO: IJJ Ialomița

Jandarmii ialomițeni au desfășurat, în luna iulie, peste 600 de misiuni de ordine publică, având ca principal obiectiv creșterea gradului de siguranță al cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au acționat în cadrul a 608 misiuni de ordine publică, din care 19 au fost destinate asigurării ordinii publice la manifestări sportive, religioase și culturale-artistice, 149 de intervenție și 440 de menținere a ordinii și siguranței publice. Prioritatea acestor acțiuni a fost asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă în soluționarea problemelor semnalate de cetățeni.

Jandarmii au intervenit la 149 de evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace și au colaborat în cadrul a 238 de acțiuni cu alte instituții pentru a asigura securitatea publică. De asemenea, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere a unor persoane.

În urma acestor misiuni, au fost aplicate 370 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 107.250 lei, majoritatea fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe parcursul lunii iulie, au fost constatate 33 de infracțiuni, dintre care 12 au fost înregistrate independent, iar 21 în colaborare cu poliția.

În efortul de a promova prevenirea și siguranța în rândul cetățenilor, Jandarmeria a organizat 3 activități preventiv-informative în orașul Amara, în cadrul programului „Turiști în siguranță”, și 12 activități preventive în cadrul programului „Spațiul public este al tuturor”, la care au participat aproximativ 5300 de persoane.

Pentru a asigura sprijinul și intervenția rapidă, cetățenii sunt încurajați să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori este nevoie sau să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*