Polițiștii din Ialomița salvează un cal abandonat și amendează proprietarul pentru neglijență

Polițiștii din Ialomița salvează un cal abandonat și amendează proprietarul pentru neglijență. FOTO: IPJ Ialomița

Un cal abandonat pe străzile din municipiul Fetești a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Ialomița. Animalul neajutorat a fost găsit pe domeniul public, lipsit de hrană, apă și adăpost adecvat, determinând intervenția imediată a autorităților.

Potrivit Poliției Județene Ialomița, sesizând situația critică a calului abandonat, polițiștii au solicitat sprijinul Asociației „Save the horses”, cu scopul de a oferi îngrijiri medicale urgente și adăpost acestuia. Eforturile prompte și bine coordonate au reușit să asigure calului suferind șanse reale de recuperare.

În cadrul investigațiilor, o femeie în vârstă de 53 de ani, din municipiul Fetești, a fost identificată drept proprietara calului. Evident, aceasta nu și-a îndeplinit obligațiile legale referitoare la îngrijirea animalelor și, în urma constatării acestei neglijențe grave, a fost sancționată cu o amendă în valoare de 11.500 de lei.

Autoritățile îndeamnă populația să nu rămână indiferentă la astfel de fapte și să sesizeze abandonul sau alte situații în care animalele se află în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*