Peste jumătate de tonă de articole pirotehnice, confiscate, în weekend, de polițiștii ialomițeni

Peste jumătate de tonă de articole pirotehnice, confiscate, în weekend, de polițiști. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au depistat și confiscat, la sfârșitul săptămânii trecute, peste 650 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, interzise la deținere și comercializare.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în zilele de 17 și 18 decembrie, în cadrul planului de acțiune „Foc de artificii”, polițiștii ialomițeni au intensificat controalele pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice. Scopul acțiunii este creşterea siguranței cetățeanului, prin activitățile de prevenire şi combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2022/2023.
În acest sens polițiștii au efectuat acțiuni şi controale, atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. Astfel, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 657 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, interzise la deținere și comercializare.

În paralel cu activitățile de control ce sunt efectuate, în această perioadă, este derulată și o campanie preventivă ce are ca scop informarea cetățenilor în legătură cu riscurile la care se expun în cazul în care dețin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conținut exploziv. Cetățenilor le sunt făcute recomandări utile siguranței lor și le sunt puse la dispoziție materiale informative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*