Poliția Ialomița ia măsuri de prevenție pentru Festivalul Freeland: Recomandări pentru un eveniment în siguranță

Poliția Ialomița ia măsuri de prevenție pentru Festivalul Freeland. FOTO cu rol ilustrativ

Înaintea celei de-a doua ediții a Festivalului Freeland, programată să aibă loc în zilele de 7, 8 și 9 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița a anunțat luarea de măsuri speciale pentru a asigura desfășurarea evenimentului într-un mediu sigur și fără incidente. Polițiștii ialomițeni vor acționa integrat, având ca principal obiectiv menținerea ordinii și siguranței publice, precum și prevenirea infracționalității și consumului de substanțe psihoactive.

Pentru a se asigura de un climat adecvat de ordine și siguranță publică pe durata festivalului, polițiștii vor fi prezenți atât în zona în care se desfășoară festivalul, cât și în proximitatea acestuia. Ei vor avea în vedere prevenirea oricăror fapte antisociale și vor interveni prompt în situații care ar putea afecta climatul general al evenimentului.

Polițiștii rutieri vor acționa pentru a menține un flux corespunzător al traficului și vor identifica și sancționa conducătorii auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului de Siguranță Școlară vor desfășura activități de conștientizare asupra riscurilor consumului de substanțe psihoactive.

Pentru a asigura siguranța participanților la festival, poliția face următoarele recomandări:

  • Parcați vehiculele în spațiile sau parcările special amenajate și nu lăsați bunuri de valoare la vedere în autoturisme.
  • Fiți atenți la bunurile pe care le aveți asupra voastră în mulțime, magazine sau mijloace de transport în comun.
  • Fiți prudenți în interacțiunile cu persoanele necunoscute.
  • Evitați să afișați ostentativ bunurile de valoare în locurile publice.
  • Nu răspundeți la provocări cu violență și evitați conflictele. În caz de urgență, apelați numărul gratuit 112.
  • Consumați alcool cu moderație, deoarece acesta poate favoriza comportamentul antisocial. Supravegheați-vă copiii în permanență.
  • Dacă observați că un copil vă lipsește, adresați-vă imediat unui polițist sau sunați la numărul de urgență 112. Este important ca cei mici să cunoască informațiile de contact ale părinților în astfel de situații.

Polițiștii rutieri recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun în locul autoturismelor personale, având în vedere creșterea traficului în zona festivalului. Totodată, se solicită respectarea semnalelor polițiștilor rutieri și a regulilor de circulație.

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița cere sprijinul cetățenilor și le mulțumește pentru înțelegerea acordată în ceea ce privește implementarea măsurilor de securitate pentru acest important eveniment. Polițiștii sunt mobilizați pentru a asigura siguranța tuturor participanților, iar în caz de nevoie, sunt disponibili pentru a oferi ajutor sau informații la numărul de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*