Măsuri dispuse de pompierii ialomițeni cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Salvatorii ialomițeni vor monitoriza permanent, cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României, dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, peste 100 de pompieri ialomițeni, ce încadrează mijloacele tehnice vor fi zilnic, la datorie pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată manifestărilor ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României, unde se așteaptă un număr mare de participanți.

Premergător acestei minivacanțe, inspectorii de prevenire au efectuat controale tematice sau inopinate, la unitățile de alimentație publică, construcții și amenajări temporare destinate organizării de concerte, festivaluri sau spectacole, târguri tematice, în vederea verificării respectării prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor.

Pentru că mulți dintre dumneavoastră vor alege să petreacă această minivacanță cu precădere în zonele turistice, pompierii ialomițeni vă recomandă respectarea unor reguli simple, însă foarte importante, pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor:

  • la sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu; turiștii sunt obligați să se informeze despre modul de comportare și evacuare în caz de incendiu;
  • informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate;
  • verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor;
  • identificați traseele de evacuare în situații de urgență;
  1. Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, de aceea îi rugăm să manifeste maximă prudență în utilizarea acestora;
  2. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură, iar dacă constatați defecțiuni la acestea, remediați-le;
  3. În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice;
  4. Recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a copiilor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să se joace cu focul sau în apropierea mijloacelor de încălzire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*