Plimbatul pe vreme de stare de urgență cu adeverințe false de angajați le-au adus mai multor persoane, din partea polițiștilor ialomițeni, dosare penale

Polițiștii ialomițeni au verificat în trafic respectarea ordonanțelor militare. FOTO IPJ Ialomița

Restricțiile de circulație nu s-au ridicat, iar amenzile multe și mari date în perioada stării de urgență nu au fost o lecție pentru mulți. Drept urmare, polițiștii ialomițeni continuă depistarea de persoane care ies din casă având asupra lor adeverințe false de angajat.

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia, în timp ce acționau în cursul zilei de 4 mai, în jurul orei 15.30, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare, au oprit în trafic pe DN2A, la intrare în municipiul Slobozia dinspre Urziceni, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din comuna Borănești.

În urma solicitării documentelor de identitate și a actelor ce justifică deplasarea, acesta a prezentat o adeverință de salariat, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu figurează ca angajat al societății.

Jumătate de oră mai târziu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat în trafic, în municipiul Slobozia, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani din municipiul Medgidia, care se deplasa împreună cu un tânăr de 25 ani, din municipiul Călărași.

În urma solicitării documentelor, aceștia au prezentat adeverințe permanentă emise de o societate comercială cu sediul în municipiul Medgidia, însă în urma verificărilor a reieșit că cele două persoane nu figurează ca angajați ai societății mai sus menționate, existând suspiciuni că adeverințele sunt completate cu date false.

La scurt timp, polițiștii din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Coșereni au observat în parcarea popasului Sinești un grup de 4 persoane.

Având în vedere prevederile ordonanțelor militare, polițiștii le-au solicitat documentele care justifică prezența acestora în afara locuințelor.

Cei 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, din județul Buzău, au prezentat câte o adeverință emisă de aceeași societate, în urma verificărilor reieșind faptul că niciunul dintre ei nu figurează ca angajați ai operatorului economic.

În toate cazurile polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „falsul în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*