Peste 20 de sancțiuni, aplicate de polițiștii ialomițeni într-o acțiune pe linie de piscicultură și silvicultură

Verificări ale polițiștilor din Ialomița. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din Fetești, împreună cu polițiști din cadrul secțiilor rurale, au desfășurat joi, 27 ianuarie, activități pe raza municipiului Fetești și comunelor arondate pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silviculturii și pisciculturii, dar și pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au urmărit combaterea faptelor de braconaj piscicol, a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit. De asemenea, activitățile au vizat și verificarea legalității transportului, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și combaterea tăierilor fără drept și sustragerilor de arbori.

Pe timpul desfășurării activităților, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3480 de lei, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și OUG 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Au fost reținute două permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare, legitimate peste 50 de persoane, oprite și verificate 40 de autovehicule, și constatată o infracțiune în flagrant. Totodată, au fost verificate trei societăți comerciale și amenajări piscicole, fiind efectuat și un control pe fluviul Dunărea.

Activitățile preventive ale polițiștilor vor continua, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silviculturii și pisciculturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*