Peste 1.000 de persoane, verificate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni

Peste 1.000 de persoane, verificate în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu celelalte instituții, continuă activitățile de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Peste 1.000 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore.

Potrivit IPJ Ialomița, 120 de polițiști și polițiști locali au acționat pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, în cadrul a șapte acțiuni punctuale organizate împreună cu lucrători IJJ Ialomița.

Au fost verificate 29 de societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți, precum și 12 mijloace de transport persoane controlate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, 161 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 77.100 de lei, după cum urmează:

  • 129 de sancțiuni, în valoare de 29.600 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 32 sancțiuni, în valoare de 47.500 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Recomandările medicale, impuse prin norme legale, trebuie în continuare respectate, iar perioada în care acestea rămân valabile este în strânsă legătură cu comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor.

„Deși apropierea sărbătorilor de iarnă ne aduce sentimentul de relaxare și apropiere față de familie, prieteni și cunoscuți, în acest an trebuie să ținem cont de provocările deosebite aduse de această afecțiune, care nu va lua pauză doar pentru a ne permite să petrecem sărbătorile la fel ca în anii precedenți”, au precizat polițiștii ialomițeni.

Ei atrag atenția cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut și îndemnă populația să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, iar masca de protecție să fie purtată în toate spațiile publice, închise și deschise.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*