FOTO VIDEO Lucrările la Pasajul de la Drajna înaintează în ritm alert. Podul peste magistrala de cale ferată București – Constanța va fi finalizat până la sfârșitul anului

Lucrările la Pasajul de la Drajna. FOTO Paul Alexe

Lucrările la pasajul de la Drajna, cu o lungime de 2,74 kilometri, una dintre cele mai importante investiții în infrastructura rutieră din județul Ialomița, înaintează în ritm alert, iar reprezentanții constructorului Arcada au dat asigurări că pot preda lucrarea cu șase luni înainte de termenul stabilit prin contract (iunie 2023).

„Ne menținem punctul de vedere, transmis acum șase luni de zile. Pe termen scurt, vă dăm asigurări că grinzile prefabricate vor fi montate cel târziu la sfârșitul lunii august. S-au făcut toate demersurile să închidem circulația pe calea ferată, între 16 și 20 august, perioadă în care vor fi montate 15 grinzi. Menționez, însă, se va lucra cu precădere noaptea, pentru a nu deregla programul de circulație a trenurilor către și dinspre litoral.

Vom avea un mic obstacol cu drumul național, dar nu cred că vor fi probleme majore, avem suportul tuturor instituțiilor implicate. Infrastructura o vom termina în maxim două săptămâni și jumătate, ne rămâne doar suprastructura și vom termina pasajul la jumătatea lunii octombrie. Apoi, rămân drumurile, umpluturi, straturi și siguranța circulației”, a declarat Alexandru Stanciu, reprezentantul constructorului Arcada Company, cu ocazia inspecției făcute la fața locului de către Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu.

Pasajul are o importanță deosebită atât pentru cei care tranzitează zona, cât și pentru cei care doresc să ajungă în municipiul Slobozia, venind dinspre A2. Zilnic, la trecerea de nivel se formează cozi interminabile și se pierd zeci de minute la trecerea celor aproximativ 80 de treburi de marfă și de călători care trec pe magistrala de cale ferată M800 București – Constanța.

„Fiecare dintre noi știm cât de important este acest pasaj, am înjurat și eu și dumneavoastră de câte ori am stat ore întregi aici. M-am bucurat ultima oară când a venit Ponta și a întârziat jumătate de oră la pasaj și a văzut cum e… Important este că se realizează. Acum 20 de ani, podul de la Slobozia era suficient, astăzi nu este suficient doar podul, avem nevoie și de drumul expres Galați – Chiciu, avem nevoie de centura ocolitoare la Slobozia, pentru că noi trebuie să scoatem tranzitul din Slobozia, pentru cei ce vin dinspre Constanța către Moldova, dar, în principal, pentru cei care vin dinspre Moldova către A2”, a declarat, cu aceiași ocazie, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.  

Proiectarea și construcția pasajului de la Drajna au o valoare de 98,12 milioane de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin POIM. Investiția va aduce o serie de beneficii la nivel regional și național, în principal prin creșterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți la barieră, dar va crește și siguranța rutieră prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

„Îi felicit pe constructori, văd că se țin și întăresc ceea ce au promis în luna ianuarie, când s-a dat ordinul de începere al lucrărilor, că vor termina cu șase luni mai repede, pentru că termenul este iunie 2023. Pe mine mă bucură mobilizarea, mă bucură faptul că sunt premize bune, ei fiind acum pe undeva la 50 la sută cu lucrările, premize să se țină de acest termen de sfârșit de an, astfel încât în iarnă să se poată circula. Este un exemplu de bună practică și dovedește că se poate, spre deosebire de alte proiecte unde, din păcate, sunt întârzieri, iată că aici dacă ritmul se menține ca în prima jumătate a anului, lucrările se vor termina mai repede cu aproximativ șase luni”, a concluzionat Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu.

Pasajul de la Drajna va traversa DN3A şi linia de cale ferată Bucureşti – Constanţa şi face parte din viitorul Drum Expres Călăraşi-Brăila.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*