Doi foști pompieri militari ialomițeni au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2

Doi foști pompieri militari ialomițeni, Nicolae Tăbârcă și Nicolae Adrian Ghiculescu, au murit, răpuși după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de către foștii lor colegi, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița:

„Viața ne-a despărțit din nou de două suflete deosebite, ale căror inimi băteau în ritmul sirenelor de pompier! Au câștigat în fața unor grele încercări ale vieții, au reînvățat să trăiască cu limitările afecțiunilor medicale, dar soarta le-a dat mai mult și mai mult, iar virusul ucigaș le-a luat ultima suflare!

Tăbârcă Nicolae, om ce a dat greutate meseriei de pompier cu orice act de-al său, care a pregătit și instruit generații întregi de salvatori, fiind pomenit de toți descendenții săi cu drag și admirație, a pierdut lupta la 67 de ani. De când a învățat să meargă, curtea unității de pompieri din Urziceni i-a devenit teren de joacă și de învățare permanentă. Fiu de pompier militar, era “copilul de trupe” al vremurilor. Toată ființa sa a gravitat în jurul meseriei de pompier, pe care a și îmbrățișat-o în anul 1974, ca tânăr absolvent al unei școli militare care i-a oferit statutul de subofițer al trupelor de pompieri. De-a lungul carierei a cochetat și cu funcția de subofițer de prevenire a incendiilor, însă cea mai dragă i-a fost intervenția. Ca șef al gărzii de intervenție a mânat spre urgia focului generații de pompieri, pe care i-a adus întotdeauna teferi de la stingere. Până și tinerii ofițeri, proaspăt ieșiți de pe băncile școlii, treceau prin instructajul său dibaci. Acum nu contenesc în a-l aminti în povestirile lor.

Nea Nicu a plecat la pensie în anul 2000, dar amprenta sa este încă vie în sufletul celor cu care a lucrat. De aceea, îi aduc un pios ultim omagiu și se roagă să-i fie bine și frumos la Ceruri, căci greu i-a fost destul pe pământ.

Mult mai tânărul Ghiculescu Nicolae Adrian a intrat în familia pompierilor urziceneni în anul 2006, la 23 de ani. Și el a servit Patria cu dăruire, iar colegii îi apreciau în mod deosebit aptitudinile de șofer profesionist. Cu el la “cârma” autospecialei încărcată cu tone de apă nu aveau nicio emoție, știau că vor fi în siguranță pe orice drum îi va purta. Din nefericire, el nu s-a putut proteja pe sine de pericolul șoselelor, astfel că, un teribil accident l-a schilodit pe viață. A luptat enorm să-și reia traiul normal, chiar și cu un handicap grav. Deși nu a mai putut continua cariera de pompier militar, a rămas alături de colegii săi în inimă și în rugăciune.

Dar astăzi, rugăciunile noastre se înalță pentru liniștea sufletului său adormit mult prea devreme, după luni de suferință și lovitură după lovitură!

Drum lin în lumină, luptătorilor!

Condoleanțe familiilor îndurerate!”, au postat pe pagina lor de Facebook, pompierii ialomițeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*