Percheziții desfășurate în municipiul Slobozia

Percheziții în Slobozia. FOTO IPJ Ialomița

În cadrul acțiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 28 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Slobozia, în municipiul Slobozia, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2021 – prezent, reprezentantul unei societăți comerciale, un bărbat, de 39 de ani, cu sediul în municipiul Slobozia, ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, în urma încheierii unor contracte de asigurare pentru culturi agricole, asigurări CASCO și RCA pentru autovehicule.            

Întrucât procedura de asigurare nu ar fi fost finalizate în sistemul electronic, documentele inițiale erau anulate, iar bunurile nu figurau asigurate.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite bunuri și înscrisuri, respectiv două unități PC de la sediul societății, cu ajutorul cărora ar fi fost falsificate polițele de asigurare, contractele și chitanțele, respectiv documente utile cauzei, precum chitanțe falsificate prin decupare, adăugare de date, falsificarea ștampilelor aplicate” – IPJ Ialomița.  

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*