Pompierii ialomițeni, măsuri în contextul minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor

Mașină de pompieri

În perioada 22-24 iunie, în contextul minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Barbu Catargiu” al județului Ialomița vor monitoriza permanent, evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.

Asigurarea climatului de securitate pentru cetățeni și furnizarea serviciilor de calitate la solicitările de sprijin primite din partea celor aflați în dificultate rămân obiectivele prioritare ale inspectoratului nostru și în acest weekend.

În plan operațional, aceștia vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor, aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Pompierii vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri preventive ce trebuie respectate, pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor:

O primă măsură foarte importantă : utilizarea focului deschis în zone cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, păduri, culturi agricole sau la alte vecinătăți; astfel în locul unde se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă; de asemenea înainte de plecare focul trebuie stins.

le recomandam părinţilor să-şi supravegheze permanent copiii şi să nu-i lase niciodată în apropierea focului;

O altă măsură de care trebuie să țineți cont în această perioadă este cea referitoare la scăldat;

nu vă puneți viața în pericol, înotați numai în locuri amenajate;

nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare;

este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.

De asemenea, la sosirea în unitatea de cazare, studiați planul de evacuare în caz de incendiu; turiștii sunt obligați să se informeze despre modul de comportare și evacuare în caz de incendiu;

informați personalul de la recepție, dacă identificați căi de evacuare blocate;

verificați modalitatea de deschidere a ferestrelor;

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*